Djøf-dansk

Der er ord og vendinger, som bliver brugt liiiidt for ofte i centraladministrationen. Der kan være på grænsen til at være total nonsens.

Som service til jer, vil jeg her bringe dem, vi bruger mest hos mig og hvad (jeg tror) de egentlig betyder. Også håber jeg, at I vil komme med jeres mest djøffede vendinger.

Sagen er i god gænge” – der er styr på sagen.

Den løber du med” – du har opgaven.

Hvis der kommer tilbageløb” – hvis der er nogle af de fire godkendelsesled (eller politikerne) over dig, der har noget at indvende.

Skriv svaret kælderkoldt” – det ved jeg stadig ikke, hvad betyder, men det er noget ikke at bruge for mange ord.

Du skal flage sagen” – gør nogen opmærksom på sagen.

Trække af på den” – nogen skal træffe en beslutning eller gøre noget.

Tage en vending” – tal med nogen om emnet lidt uformelt – hvis formelt så drøftelse.

Få en fra teamet til at læse med” – en bevidst uklar måde at bede om, at du får dækket flanker af. Det handler om at give mulighed for indvendinger, men ikke lægge op til dem.

Det er der musik i” – en god løsning, som typisk formår at stille flere parter tilfreds på en gang.

Det er politisk tonedøvt” – typisk nogen som vil noget andet end dig, og så er det er meget vægtigt argument for at få ret.

Det skal vi lige have processet” – der skal lige skubbes en masse papir rundt i huset.

Jeg er sikker på, at der er flere gode vendinger derude – bring it!

11 Replies to “Djøf-dansk”

  1. Ha ha, det er så sjovt det her – og virkelig genkendeligt! Især den med kælderkoldt: der er intet sted som departmenter, hvor man skal glemme al sin viden om god kommunikation og i stedet skrive uden noget form for levende sprog og altid i passiver – man skulle jo nødigt kunne henføre en dårlig beslutning til nogen ‘Det foreslås…’, ‘Der er behov for…’ osv. OMG Departementschefen og ministre er da også mennesker – skulle man tro

  2. “Det er i proces“ – jeg arbejder ikke selv på sagen, men har sendt en mail med et afklarende spørgsmål eller en opgave til en anden,, som jeg venter en tilbagemelding på, inden jeg kan gøre mere – så man kan lige som claime at være i gang….

    1. Åh gud. Det er et alletiders cover, når man ikke har foretaget sig noget nævneværdigt eller aner, hvad der sker!

  3. ‘Vi tager den bilateralt’, dvs. IKKE nu!
    Det er først med min nylige ankomst til det statslige, at bilaterale møder åbenbarer sig for mig über alles.

  4. Genial liste! Jeg har skrevet mange kælderkolde svar – Kortfattede svar uden den mindste krog til at borgeren/politikeren kan vende tilbage = Det typiske svar når de allerede er vendt retur en gang.

    Og så kan jeg tilføje “papirtiger” til listen – en sag der kræver sygt meget skrivearbejde og godkendelser (også selvom den egentlig er ret enkel)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *