Feriekuller-kuren

Ferier – og i særdeleshed juleferier – har en rytme. Forspillet er december- udmattelsesløbet, hvor julefrokoster, gaveindkøb og klippeklister har til formål at køre folk helt i bund og i desperat brug for ferie. Herefter når vi point of no return, hvor man  bliver stopfodret med and, konfekt og familiesamvær i overflod. Herefter følger nogle dage, hvor man ligger  brak på sofaen i akut mangel på puste- og albuerum. Nu skal der ikke ske en fløjtende fis – absolut ingen krav eller forventninger.

Så sker det. Det starter med at snurrer i fingrene. Feriekulleren sætter ind. Det er en blanding af koldsved, klaustrofobi samt en alvorlig grad af FOMO – og ikke så i forhold til sociale relationer (jeg kan ikke mere!) – men jeg samler til bunke med projekter, som jeg gerne vil have ført ud i livet. Og det er jo i ferierne det skal ske. I hverdagen er overlevelse alt rigeligt at skulle se til.

Min bedste medicin mod feriekuller er at få sat hak ved nogle projekter – og de må gerne være helt praktiske. Jeg vil SE resultater!

Denne juleferie blev brugt på at:

Fikse min stationscykel. Kæden blev strammet, dækkene skiftet, håndbremsen ligeså og endelig fik jeg sat nogle nye lygter på. Halle-fucking-lujah!

Få mit køleskab i vatter. Det var ikke så spændende, men til gengæld var det tungt.

Bygge en klatrevæg. Den store finale var at sætte en klatrevæg op til min søn på 1,5 år. Jovist, han er nok ikke i stand til at bruge den før om et års tid, men det skal sørme ikke hedde sig. Barnet skal have bedste motoriske udviklingsmuligheder og vi havde fået 24 klatre-tag i gave.

Der er begynderfejl og et par huller for meget. Jeg kan ikke tage hele æren for projektet, da jeg havde min far tæt inde over (meget tæt) – men altså det var dog mig, som købte, bar og malede pladerne og drev processen frem. Jeg borede huller og målte op.

Jeg knuseelsker far-datter kvalitetstid i Bauhaus for at shoppe skruer og værktøj. Hvor jeg kan lære nogle af alle de kneb, min far kan. Han er ikke håndværksuddannet, men han kan fikse det meste og har hænderne skruet godt på. Jeg har ikke samme talent, men jeg  må lære så meget som muligt, mens jeg kan.

Så nu er min feriekuller kureret. Heldigvis har jeg fri til og med i morgen. Så mon ikke jeg kan nå en tur i Ikea – jeg har flere ideer…..

 

P.s. godt nytår alle sammen. Jeg må lige stramme mig an med et rigtigt nytårsindlæg en anden dag.

One Reply to “Feriekuller-kuren”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *