Hverdagens små spørgsmål

… Forleden spurgte min læge mig, hvordan jeg tørrede mig efter et bad. Baggrunden for spørgsmålet var, at jeg har fået noget snask på det ene bryst, som det viser sig er bakterielt betinget. Løsningen: jeg skal vaske og herefter tørre mit bryst med en hårtørrer 5-6 gange dagligt og smøre med noget salve.

Jeg står tilbage med to væsentlige spørgsmål 1) hvem tørrer sig med andet end håndklæder efter et bad? 2) forestiller hun sig, at jeg skal tage en hårtørrer med på job og for at rulle den ud og tørre patter hver anden-tredje time i en toiletbås?

…. En kollega har opfordret mig til at begynde at investere i aktier, som en del af en feministisk projekt. (Det er åbenbart kun mænd, der køber aktier). Jeg orker ikke rigtigt, men jeg har overvejet at forsøge mig med barnets børneopsparing (som ikke er startet endnu). Da min kollega fortalte, at hendes forældre havde købt aktier for 1000 kr til hende, da hun blev døbt, som var 100.000 kr. værd, da hun fyldte 18, fik jeg kolde fødder.

Bliver børn ikke forvænte af SÅ store summer af gratis penge? Hvor mange penge kan man forære væk uden at risikere uforvarent at påføre privilegieblindhed og et borgerligt mindset?

… I søde læsere har gjort det klart, at barn nr 2 måske nok er lettere følelsesmæssigt, men hvis ungen ikke sover, så bliver det en helt ny slags crazy, plus logistikken bliver væsentligt hårdere. Så hvordan i alverden forbereder man sig på det? Det er ligesom udelukket at sove på forhånd.

…. Når vi nu – nærmest – snakker om fødsler. Laver alle kvinder knibeøvelser hver dag hele livet? Eller kan man på et tidspunkt stoppe? Og hvor mange minutters knib taler vi om?

Jeg orker ikke at skulle forholde mig så aktivt til mit underliv all day everyday – og er der overhovedet evidens for træning, man ikke kan måle på Endomondo?

8 Replies to “Hverdagens små spørgsmål”

 1. Mine forældre havde været så forudseende at lave en børneopsparing til mig i 1970’erne. Det betød, at jeg kunne købe en andelslejlighed kontant, da jeg skulle flytte hjemmefra (jaja, dengang kostede andelslejligheder ikke det samme som i dag). Det er det, der var min vej ind på boligmarkedet, og jeg ville aldrig have haft en chance hvis ikke jeg havde fået den start – jeg har valgt en branche, som er mere con amore end con dinero.

  At få en sum penge giver en god start. Det gør ikke nødvendligvis dit barn privilegieblind. Det er at undervurdere opvæksten og de ting man forbereder sit barn på gennem de mange år hvor de vokser op.

  1. Hej Christina. Det er jo en god pointe, at en stor børneopsparing kan give et barn mulighed for at vælge en profession, som ikke nødvendigvis trækker store penge hjem, og stadig have en chance på boligmarkedet. Jeg tror dog i dag, at man skal have været mere end almindelig heldig med sin investering for at kunne finansiere en hel bolig med en børneopsparing – meeen man ved jo aldrig 😉
   Du lyder også en, der har brugt opsparingen fornuftigt. Jeg har mødt flere mennesker, som ødslede deres børneopsparing væk på byture. Jeg ville græmmes, hvis jeg skulle se min søn drikke 100.000 kr. Men sådan set også, hvis han drak 30.000 op. Jeg må sætte al min lid til, at vi kan gøre ham til en fornuftig dreng med vores opdragelse alene (ansvaret tynger).
   Kh. Johanne

 2. Puh, læger altså! Jeg blev rådet til at prøve at få lidt sol på mine ammelasede babser. 20. december, var det vist …
  Og 100.000 i børneopsparing er helt vildt. Der stod 1500 på min, som var renter og renters rente af de 500 min mormor satte ind. Min mor snakker stadig om hvor god en ide det var med den opsparing, og jeg er sådan list ‘I satte jo ingen penge på den’. Og hun er sådan ‘Nåh ja, tiden flyver’. Og det gør den jo!

  1. hahaha… Det er også et fremragende råd, du fik der.

   Og din mors strategi er god – sæt meget få penge ind, men tag æren alligevel. Hæhæ…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *