Hvor finder jeg Ønskeøen?

shallow focus photography of toddler blowing cake candles

Så skete det. Jeg blev 31 år gammel. Det kom ikke som nogen overraskelse, og jeg har egentlig ikke et problem med at blive ældre. Det er fint – og man skal jo altid bare tænke på alternativet. Eller hvad man nu plejer at sige.

Men fødselsdage som voksen er altså ikke det sjoveste i verden. Jeg stod op til koldt, gråt og ruskende efterårsagtigt vejr. What the actual fuck? Har jeg ikke været sød i år?

Havde man været ung og uafhængig, så kunne man have taget en rolig morgen, sovet lidt længere og gjort morgenrutinen i sit eget tempo. Havde man været barn, var man blevet vækket med boller på sengen, sang og gaver.

Jeg blev i stedet vækket kl. 05.10 af et barn, som var både træt og sur. Det var jeg sådan set også. Herfra gik det slag i slag med havregrød, tandbørstning, bleskift og lidt skænderier om diverse ting og sager. Hubert var ked af at blive afleveret, og jeg tog på arbejde med et billede af et barn, der stod stortudende og rakte armene ud efter mig.

Så gik det lidt bedre med medvind på cykelstien og nogle meget søde kolleger, der havde pyntet op på mit skrivebord, hvilket resulterede i lykønskninger hele dagen igennem. Arhmen, altså – tak!

Det var dejligt at hente en glad dreng, som havde haft en god dag trods tårene fra morgenstunden. Min mand havde tippet mine forældre om, at jeg var alene hjemme både morgen og aften på min fødselsdag, så de kiggede forbi med mad og hygge. Jeg havde ikke ville spørge dem selv, fordi jeg er jo voksen, ik? Og jeg kunne ikke overskue at skulle lave mad og rydde op selv.

Men det var dejligt – og jeg har lyst til at tilføje nødvendigt – at de kiggede forbi. Mit humør var på et lavpunkt, da jeg tog hjem fra arbejdet. Der er ikke noget som voksenlivet, som kan få min selvmedlidenhed til at blusse op. Hvor er det bare strengt, at ingen fejrer mig. Har alle bare glemt mig – eller hvad?

Men nu hvor barnet sover, jeg har et set det nyeste afsnit af Kurs mod nord og min mand snart kommer hjem, så er humøret sådan set okay, og jeg kan godt se, at jeg er et både heldigt og priviligeret mennesket. Der er bare noget med fødselsdage. Jeg får sådan lyst til at strejke fra voksenlivet. Hvor fanden er Ønskeøen, når man skal bruge den?

9 Replies to “Hvor finder jeg Ønskeøen?”

 1. TILLYKKEEEEEE! <3 Håber du bliver fejret på bagkant af din mand en anden dag – det er ligesom partnerens ansvar at skabe lidt fødselsdagsmagi her i Voksenlivet. Jeg forventer også altid en eller anden form for ekstraordinær behandling på min fødselsdag og ender også ofte med en lidt barnlig og flov skuffet fornemmelse. Fucking ønskeø, altså.

  1. Ja, lige præcis! Næste år er jeg nødt til at insistere på, at han er hjemme til at lave morgenmad og forkæle mig. Jeg dur tydeligvis ikke til andet.

 2. Åh, jeg kender det. Da jeg skulle føde min datter for snart halvandet år siden, var jeg væsentligt mere bekymret for, om hun skulle blive født på på min fødselsdag end at hun ville ankomme juleaften (begge dele lå inden for en uge efter terminsdatoen). Jeg var SLET ikke klar på, at afgive min fødselsdag for evigt til en person, der per definiton ville være vigtigere end mig – lige præcis den dag ville jeg gerne beholde retten til at være i centrum på heldigvis styrede hun pænt uden om begge dele…

  Men hey; stort tillykke med DIN fødselsdag! Mon ikke der kommer engang på den anden side af småbørnslivet, hvor man kan få lov til at skrue lidt op for fejringen af sig selv igen?

  1. GUD et dilemma. Det er meget rart at være centrum og fødselsdagsbarnet ind i mellem. Det ville jo være done forevigt, hvis det er samme dag.
   Det lyder til, at det lykkedes dig at beholde din egen fødselsdag 😉

   Og mange tak for din hilsen 🙂

  1. TAK! Det hjælper altid at høste lidt flere tillykker herinde. Og tak for rutevejledningen. Googlemaps var ikke meget bevendt 😉

 3. Sig til, hvis du finder den.
  Og mega tillykke. Jeg holder på jul er federe end voksenfødselsdag – også selvom Skægaben plejer at arrangere en helt dag for mig, som altid er prægtig, er det bare stadig ikke den der del med, at jeg skal fejres der er synderligt fed – det er mere at vi skal hygge os

 4. TILLYKKE!!!! Håber du havde en dejlig dag, trods alt. Jeg går selv og vrider mig lidt, og dukker mig hver gang jeg ser skemalæggeren på arbejde. Fordi vi alle forventes at tage en ekstra weekend hen over sommeren, og den eneste jeg kan tage ER MIN FØDSELSDAG. Og jeg har en mangeårig drøm om en udflugt til Vikingeskibsmuseet!!! Hvorfor jeg ikke bare tager til Roskilde i morgen (!) eller en hvilken som helst anden dag, står lidt vagt for mig …

  1. Bliv ved at dukke dig. Går den, så går den. Det er jo rart at vide, at man ikke har opgivet sin fødselsdag uden kamp. Krydser fingre for, at du får en vikinge-fødselsdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *