Tankermylder #1

 • “Hvorfor bliver du overhovedet ikke tyk af at være gravid??”, spurgte min mor min søster om, som er 13 uger længere henne end mig, og som jeg sad liiiiiiiiige ved siden af. Tak, mor!
 • Vi har fundet ud af, at vi venter en lillebror til oktober, og vi har store problemer med at finde et drengenavn, som kan leve op til vores stramme krav: to stavelser, starter med H, unikt, men ikke underligt, seks bogstaver, klinger dansk, men fungerer i udlandet – og giver os en varm brusende fornemmelse og har en god historie bag. Også får jeg en sms fra min mand; “Hvad med Dante?“. Hvem er vi – og hvornår er vi blevet så prætentiøse?
 • Faderskabet fylder heldigvis mere og mere i den offentlige debat – og jeg er faldet over denne podcast fra P1 af Thomas Skov, som hedder “Far, der er noget vi skal tale om”. Det virkelig interessant at høre mænd tale med hinanden om, hvordan deres forhold til deres far har påvirket dem som mennesker og som fædre. Jakob Ellemann-Jensen fortæller fx, at man ikke behøver en psykolog-eksamen for at forstå, hvorfor han har valgt samme erhverv som Uffe-far. Han erkender også, at han selv er for tilbageholdende med ros til sine børn. Men han runder af med at konkludere;“jeg giver mine børn kærlighed, særligt når de ikke fortjener det“. Sjov formulering. Freudian slip?!
 • Jeg er tilsyneladende ikke den eneste, som har stået med erkendelsen af, at selv de moderne og gode fædre slipper afsted med at lave mindre end mødrene. Endelig er der nogen, som anfægter mande-undskyldningen, om at det er de kontrollerende kvinders egen skyld. For der er åbenbart evidens for, at mænd generelt undlader at tage del i visse husopgaver – fx. tøjvask og tandbørstning – og det er ikke muligt at give ansvaret videre, hvis det forsøges. En kvinde i artiklen formulerer med perfekt afmålt sarkasme, at hun har en interesse i, at hendes sønner ikke falder i søvn i skolen, og at de ikke kommer for sent. De prioriteter havde farmand ikke, så derfor stod hun for putning og aflevering. Det er jo lige præcis det! Det er jo ikke idiot-ting, som kvinder går op i – det er jo rigtige opgaver: vaccinationsprogrammer, tandlægebesøg og bekymringer om barnets ve og vel.
 • Jeg er stor EU-tilhænger, men ikke tilsvarende EU-interesseret. Det er tit en lidt dum kombi, som i dag resulterede i, at jeg måtte google min kandidat i stemmeboksen. #altatvindestempåenkvinde #jajamenhvilken?
 • Så vil jeg egentlig bare slutte af med et dejligt fra citat af Donald Tusk; “The rest of the EU will not risk a revolution because of your stupid referendum”, som han eftersigende skulle have sagt til Cameron, som svar på en række britiske krav til særbehandling i EU. Alt sammen fra denne dokumentar om Brexit på DR. Det var faktisk interessant!

15 Replies to “Tankermylder #1”

 1. Tving de forbandede fædre til at bidrage noget mere! Tag afsted og lad dem være alene med børnene nogle dage, gerne når alt tøjet er til vask og køleskabet er tomt. Så kan de sgu lære det. Og hvis de kun har serveret junkfood, skal de have en røvfuld.
  Og ja, jeg trækker også langt mere end 50%, men det er midlertidigt pga. mandses nye job. Det kommer til at ændre sig, jeg lover det!!

  1. Jeg håber sgu, at du har ret – og at du formår at knække koden. Skriv en bog eller noget med et tip eller to! Jeg vil selv arbejde benhårdt på det samme – og i øvrigt – men jeg fandt en vis tilfredsstillelse i, at det altså ikke entydigt kan tilskrives, at jeg er for proaktiv 😉

 2. Jeg elsker din blog, fordi den altid handler om noget, som jeg ville ønske, jeg selv kunne tænke endnu flere tanker om: Samfundet. Og hvem vi selv er i det.

  Also. Harald. Jeg elsker navnet Harald, desværre gik den ikke herhjemme, men måske går den hos jer? Kæmpe tillykke med drengen i maven igen!

  1. Tak, Karoline – det er jeg glad for at høre! Og Harald er klart på listen over mulige kandidater til navne. Men nu må vi se, hvor vi ender 🙂

 3. Eller Hartvig, ligesom Zenia Stampes lækre unge. Har lige et bogstav for meget, ellers matcher det beskrivelsen!

  1. Hartvig – den er ny. Det må jeg lige overveje 🙂 Jeg tror, at jeg kommer til at gå på kompromis et sted, og et ekstra bogstav er et af de lettere;)

  1. Hej Anne. Gode bud. Hubert hedder vores første barn, så det navn er jeg også ret vild med kh johanne

   1. Nå, haha, hvor sjovt!
    Gilbert er også godt, men starter jo ikke med H og ligger lydmæssigt måske også for tæt på Hubert

 4. Den kan vist ikke tjekke af i alle boksene. Men vi satser på, at vores dreng, der kommer til september, bliver en Halfdan.
  Vi har nu også overvejet Hubert og Holger. Og et par navne der ikke startede med H 🙂

  1. Halfdan er også virkelig et sødt navn. Den har også været oppe og vende herhjemme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *